dinsdag 1 november 2011

Griepvaccinatie 2: Oproep aan de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ tot het ondernemen van actie

Schreef ik eerder al een blog over het eindelijk instorten van de mythe rond de griepvaccinatie (zie http://bit.ly/rpZLXv ) waarin ik aanhaalde hoe (wetenschappelijk) onderzoek inmiddels heeft aangetoond dat de werking van de griepvaccinatie slechts bij twee risicogroepen enigszins aangetoond kon worden en terzijde nog even de kwalijke gevolgen van het in die griepvaccinatie verwerkte kwik (Thimerosal) aanstipte, deze keer is de aanleiding van andere aard.

In ons plaatselijke dorpsblad kreeg ik een kwart-pagina grote aankondiging van de plaatselijke huisartsen onder ogen waarin zij de “griepvaccinatie 2011” aankondigden!
Nu zou je mogen verwachten dat na het bekend worden van alle informatie over de nagenoeg afwezige werkzaamheid, zelfs uitstekend leesbaar door leken, tenminste de betreffende/betrokken beroepsbeoefenaars in staat zijn dergelijke informatie te lezen en derhalve verder geen reclame meer maken voor het wegspuiten van een onbekend (maar ongetwijfeld weer enorm hoog) aantal ampullen onwerkzame stof (dat is werkelijke ‘kwakzalverij’ (op grote schaap en volkomen openbaar) volgens de ‘Vereniging tegen de kwakzalverij’).

Nu snap ik wel een beetje, dat wellicht niet alle artsen achter deze vaccinatie-campagne staan maar er vanwege hun beroep toe gedwongen worden (hoewel: naar mijn idee kun je niemand ergens toe dwingen) maar om er dan ook nog een enorme advertentie aan te wagen gaat wel erg ver.

Maar laten we eens kijken wat diezelfde advertentie nu zegt. Kijk mee en huiver!

Er zijn 2 categorieën te onderscheiden:
[1] patiënten (alweer dat woord: waarom zijn het patiënten?) die om medische redenen in aanmerking komen en
[2] patiënten die niet tot de zogenaamde risicogroepen behoren (als ze zelfs niet tot een risicogroep behoren zijn zo sowieso als geen patiënt!).

Onder categorie [1] valt
[a] iedereen van 60 jaar en ouder (die zijn dus niet bij voorbaat patiënt aangezien hen wellicht helemaal niets mankeert en het is dus ook niet houdbaar dat zij deze vaccinatie om medische redenen zouden moeten ontvangen) EN
[b] personen die een van de volgende aandoeningen hebben (wow; dat zijn dus mensen met een gezondheidsprobleem maar die zijn opeens geen patiënt terwijl zij juist als enige die sticker zouden kunnen dragen).

En over welke aandoeningen hebben we het dan?
[I] suikerziekte;
[II] hart- en vaatziekten;
[III] chronische longziekten;
[IV] chronische nierziekten;
[V] verminderde weerstand (bv tijdens radio- of chemotherapie).

Minimaal moeten we ons nu afvragen of huisartsen ic de organisatoren hun vakliteratuur wel lezen want van deze lijst is inmiddels bekend dat alleen de aandoening [III] (ic COPD) en kwaadaardige bloedziekten (vallen die onder [V]?) enig profijt kunnen hebben van de vaccinatie.
De ouderen boven de 60 jaar en de overige genoemde aandoeningen blijken helemaal geen profijt te hebben van de vaccinatie.
Waarom ze dan toch geven? Dat is toch kwakzalverij? (daar zal de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ meteen een zaak over opstarten!).

Maar we lezen verder: “Voor deze groep (onduidelijk is of het alleen over de genoemde aandoeningen of ook over de 60-plussers gaat) is het vaccin reeds afgeleverd bij de huisarts”!!!!
Klaarblijkelijk gaat de organisator er van uit dat iedereen uit de bedoelde groep/categorie [1] zonder nadenken die vaccinatie gaat ophalen. Je mag toch verwachten van zelfstandige, volwassen mensen dat ze, zeker na de berichtgeving over de onwerkzaamheid, zelf even nadenken of de nadelen wel opwegen tegen de voordelen (hoewel voordelen: als het onwerkzaam is, is er geen voordeel!). Want laten we wel zijn: wie laat zich nu voor z’n plezier vaccineren met een onwerkzaam middel en gelijktijdig vergiftigen met een dosis kwik? Dan moet je toch wel erg weinig nagedacht hebben.

Maar goed: die hele partij ligt al bij de huisartsen en is dus hoogstwaarschijnlijk al betaald. En let wel: daar betalen we allemaal aan mee, ook al is het onwerkzaam!
En zelfs al wordt een deel niet opgehaald: terug geven en geld terug zal niet gaan, zo slim is de farmaceutische industrie wel. Ook inleveren bij de apotheek gaat tegenwoordig bijna niet meer en als het wel gaat wordt het niet elders gebruikt maar ingezameld voor vernietiging. Nu is dat niet zo erg voor een onwerkzaam middel maar … er is al wel voor betaald!


We gaan nog even door met categorie [2] want ook daarin staan interessante gegevens.
Categorie [2] zijn de mensen die vrijwillig een dergelijke vaccinatie willen.
We zouden dus gezien de berichtgeving mogen verwachten dat er uit deze groep helemaal niemand zich zal melden gezien de onwerkzaamheid en de giftigheid van de inhoud van deze ampullen. Vreemd genoeg zal de opkomst wel weer massaal zijn want blijkbaar lezen mensen slecht als via andere (zogenaamde gezaghebbende) kanalen wordt verteld dat die vaccinatie goed voor je zou zijn. Alweer: de ‘Vereniging tegen de kwakzalverij’ zal vast en zeker op korte termijn actie ondernemen vanwege de kwakzalverij die hier bedreven wordt.

Nu komt het leuke deel: voor het verkrijgen van de vaccinatie moet je eerst bij de huisarts een recept aanvragen, daarna het middel ophalen en dan met het middel naar de huisarts gaan voor de daadwerkelijke vaccinatie. Recept en het zetten van de vaccinatie kost €22,50 en de ampul kost € 25,-. Uiteraard zijn in de kosten van de ampul al de “subsidie” van rijkswege en vanuit de zorgverzekeringen verwerkt dus we mogen verwachten dat de ampul tenminste het dubbele zal kosten. Maar niettemin kost het elke onnadenkende die deze vaccinatie laat zetten het bedrag van €47,50 om zichzelf een dosis kwik te laten inspuiten!
Niet alleen kwakzalverij maar ook nog hoge kosten: nog zo’n punt waar de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ zich mee bezig houdt: te hoge kosten van de geleverde gezondheidszorg (of was dat alleen ten aanzien van alternatieve zorg?).

Nu wordt natuurlijk die spuit niet gezet door de huisarts. Dat weten we allemaal. Wanneer heeft u voor het laatst uw huisarts een vaccinatie/spuit zien zetten? Nee, dat doet de ‘assistente’ die toch weinig anders te doen had en daarvoor een minimaal salaris krijgt uitbetaald terwijl de kosten van de huisarts worden doorberekend. (Zou dat nu geen fraude zijn? Daar moet ook eens naar gekeken worden.)

Tenslotte meldt de advertentie nog dat ‘er een kleine kans bestaat dat er bij de eerste vaccinatieronde te weinig vaccin beschikbaar zal zijn indien de opkomst groter is dan verwacht’. Met andere woorden: ‘niet gaan nadenken maar zorgen dat je bij de eerste bent, dan krijg je zeker je dosis gif toegediend’ (terwijl je juist mag verwachten dat na de berichtgeving de kasten blijven uitpuilen van de niet opgehaalde rommel en er dus veel te veel voorraad is). Heet dat geen manipulatie en stemmingmakerij? Is dat geen beïnvloeding van de zogenaamde onmondige patiënt/leek door de gezaghebbende arts? Machtsmisbruik? Vast wel en het zal ook vast wel worden meegenomen in de aanklachten die de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ gaat indienen.


Uiteraard mogen we op korte termijn actie verwachten van de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’. Kwakzalverij op deze grote schaal en ook nog eens op openbare wijze kan de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ niet ongestraft voorbij laten gaan.
Ongetwijfeld zal de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ in eerste instantie de ‘Gezondheidsraad’ aanklagen wegens aanzet tot kwakzalverij en mogelijk daarin meteen de minister van WVC meenemen. Daarnaast zal de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ de organisatoren van deze grootscheepse kwakzalverij wegens medeplichtigheid aanklagen. Alle artsen in Nederland zullen door de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ worden aangeklaagd wegens kwakzalverij (met als verzachtende omstandigheid dat zij vanwege hun professie en de door de Gezondheidsraad uitgeoefende druk in een spagaat terecht kwamen en er met een tik over de vingers van afkomen).
Bovendien zal de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ de farmaceutische industrie die deze onwerkzame middelen gevuld met het giftige kwik afleveren aanklagen en hen het verder werken onmogelijk maken.

Want laten we wel zijn: zou de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ nu niet in actie komen naar aanleiding van een grootscheeps opgezette golf van kwakzalverij die volkomen openbaar/publiek wordt uitgevoerd onder miljoenen Nederlanders, dan is er maar één conclusie mogelijk: de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ is niet meer dan een marionet van de farmacie en is daarmee volkomen door de mand gevallen. Elke tegenstander van deze (volgens eigen zeggen) consumentenorganisatie die bij het niet ondernemen van actie helder laat zien juist de consument te willen aanzetten tot het gebruiken van deze overduidelijke onwerkzame en giftige middelen en het onthouden van elke andere vorm van gezondheidszorg die niet in het eigen (lees: farmaceutische) straatje past, is zelf de grootste kwakzalver die te vinden is en daarmee direct voor de rechtbank te brengen.

Doet de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ wat er van haar verwacht mag worden, dan is in ieder geval nu al bekend wie de ‘steen des aanstoots’ (de kackedorisprijs) de volgende keer gaat ontvangen. Onderneemt de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ geen actie, dan is er maar één enkele kandidaat over: de ‘Vereniging tegen de Kwakzalverij’ zelve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten